Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 17 Eylül 2026, Perşembe

Kırşehir’de İŞKUR TYP Kapsamında 297 Kişi İçin Başvurular Başladı

28 Ağustos 2026
2.626 kez görüntülendi

Kırşehir’de İŞKUR TYP Kapsamında  297 Kişi İçin Başvurular Başladı
Reklam

Kırşehir İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda görevlendirilmek üzere 297 kişilik TYP kontenjanı ayrıldı. Başvurular 27-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak.
Kırşehir’de okulların temizlik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi ve öğrencilere daha sağlıklı eğitim ortamlarının sunulması amacıyla önemli bir istihdam programı başlatılıyor.
İŞKUR tarafından yapılan duyuruya göre, Kırşehir İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında toplam 297 kişi istihdam edilecek.
6 ay süreyle uygulanacak program kapsamında görevlendirilecek kişiler, okullarda temizlik ve hijyen hizmetlerinin yürütülmesine katkı sağlayacak. Programın, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okulların temizlik çalışmalarının güçlendirilmesine ve temizlik hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmasına katkı sunması bekleniyor.
BAŞVURULAR BAŞLADI
İŞKUR tarafından açıklanan takvime göre TYP başvuruları 27 Ağustos 2026 (Dün) tarihinde başladı. Başvurular 31 Ağustos 2026 tarihine kadar devam edecek.
Başvurular, İŞKUR’un elektronik hizmetleri üzerinden online olarak yapılabilecek. Vatandaşlar ayrıca ALO 170 hattı üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilecek.
Programa kabul edilen kişilerin görev süresi ise 9 Eylül 2026 ile 8 Mart 2027 tarihleri arasında olacak.
KAMAN’A 40 KİŞİLİK KONTENJAN
Kırşehir genelinde 297 kişinin alınacağı TYP programında ilçelere de önemli sayıda kontenjan ayrıldı.
Açıklanan dağılıma göre Kaman’da 40 kişi program kapsamında istihdam edilecek.
Kaman, 297 kişilik toplam kontenjan içerisinde Merkezden sonra en fazla kontenjan ayrılan ilçelerden biri oldu. Kaman’daki okullarda görev yapacak 40 kişinin, temizlik ve hijyen hizmetlerinin yürütülmesine katkı sağlaması planlanıyor.
İlçe ve yerleşim yerlerine göre kontenjan dağılımı ise şöyle:Kırşehir Merkez:198 kişi,Kaman: 40 kişi,Mucur: 25 kişi,Çiçekdağı: 14 kişi,Akpınar: 10 kişi,Akçakent: 5 kişi,Boztepe: 5 kişi, Toplamda 297 kişilik istihdam sağlanacak.
PROGRAM 6 AY SÜRECEK
TYP kapsamında gerçekleştirilecek istihdamın süresi 6 ay olarak belirlendi.
Programın başlangıç tarihi 9 Eylül 2026, bitiş tarihi ise 8 Mart 2027 olarak açıklandı.
Görevlendirilecek kişiler, Kırşehir İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda temizlik ve hijyen hizmetlerinin yürütülmesinde görev alacak.
Özellikle yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik çalışmalarının düzenli şekilde yürütülmesi, öğrencilerin daha sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim görmesi açısından programın önemli bir destek sağlaması bekleniyor.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
İŞKUR tarafından yayımlanan duyuruda programa başvuracak adaylar için çeşitli şartlar da yer aldı.
Buna göre 19 yaşından gün almış olan kişiler TYP programına başvuru yapabilecek.
Ayrıca geçmişte TYP programlarından yararlanma süresine ilişkin de sınırlama bulunuyor. 27 Eylül 2017 tarihinden sonra bir kişinin TYP kapsamında toplam 9 ay yararlanmış olması durumunda, söz konusu kişinin yeni programa başvuru yapamayacağı belirtildi.
Başvuru sahiplerinin programa başvuru yaptıkları tarihte işsiz olmaları yeterli olacak.
HANE GELİRİ ŞARTI BULUNUYOR
TYP başvurularında hane gelirine ilişkin de kriter uygulanacak.
Duyuruda yer alan bilgilere göre, AKS sistemine göre aynı hanede toplam hane geliri asgari ücretin bir buçuk katını aşan kişiler programa katılamayacak.
Duyuruda bu sınır 42.113,25 TL olarak belirtildi.
Bu nedenle başvuru yapacak vatandaşların hane gelirleri açısından da belirtilen kriterleri taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor.
ÖĞRENCİLER BAŞVURAMAYACAK
Program için bir diğer önemli şart ise öğrencilik durumu.
İŞKUR duyurusuna göre öğrenciler TYP programına katılamayacak.
Ancak duyuruda açıköğretim öğrencilerinin bu kapsamın dışında tutulduğu belirtildi.
Dolayısıyla örgün eğitim öğrencileri programa başvuru yapamazken, açıköğretim öğrencileri için başvuru imkânı bulunuyor.
SEÇİMLER LİSTE YÖNTEMİYLE YAPILACAK
TYP kapsamında yapılacak personel seçimlerinde “Liste Yöntemi” uygulanacak.
Başvuruların tamamlanmasının ardından program kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda adayların değerlendirme ve seçim işlemleri gerçekleştirilecek.
Başvuru yapmak isteyen vatandaşların, başvuru süresi içerisinde işlemlerini tamamlamaları önem taşıyor.
KAMAN’DA 40 KİŞİ İÇİN İSTİHDAM FIRSATI
Kaman açısından bakıldığında, açıklanan 40 kişilik TYP kontenjanı, ilçedeki iş arayan vatandaşlar açısından önemli bir istihdam fırsatı oluşturuyor.
Özellikle eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala hayata geçirilecek program kapsamında Kaman’daki okullarda görev yapacak personelin temizlik ve hijyen çalışmalarına destek vermesi hedefleniyor.
6 aylık program sayesinde Kaman’da 40 kişi geçici süreli istihdam imkanından yararlanabilecek.
BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?
TYP programına başvurular İŞKUR’un e-Şube sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecek.
Vatandaşlar başvurularını ayrıca ALO 170 üzerinden de yapabilecek.
Başvuru adresi:esube.iskur.gov.tr
Başvurular için son tarih ise 31 Ağustos 2026 (HABER MERKEZİ)

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz