Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 29 Nisan 2026, Çarşamba

40 Sazla Zirvede Türküler Yükseldi

30 Eylül 2025
110 kez görüntülendi

40 Sazla Zirvede  Türküler Yükseldi
Reklam

Kırşehir Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği’nin 2025 yılı Resmi Faaliyet Programı kapsamında düzenlenen ve gelenekselleşen “Neşet Ertaş’ı Anma Gönül Dağı Tırmanışı”, bu yıl da coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. 2015 yılından bu yana düzenlenen bu anlamlı etkinlik, her geçen yıl artan ilgiyle Kırşehir’in kültürel ve sportif mirasına katkı sunmaya devam ediyor.
Bu yılki tırmanış, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ve eşi başta olmak üzere geniş bir katılımcı topluluğuyla gerçekleştirildi. Tırmanışa ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı, Orman İşletme İl Müdürü, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri, antrenörler, Gençlik Merkezleri müzik eğitmenleri, genç müzisyenler, Demirli Köyü Muhtarı ve köy sakinleri, valilik personeli, basın mensupları ve birçok doğa ve dağcılık tutkunu katıldı.
Katılımcılar, sabahın erken saatlerinde başladıkları yürüyüşün ardından Gönül Dağı’nın 1840 metre rakımlı zirve noktasına ulaştılar. Burada duygusal anlar yaşandı. Kırşehir’in yetiştirdiği büyük halk ozanı Neşet Ertaş, zirvede tam 40 saz eşliğinde kendi türküleriyle anıldı. Genç müzisyenlerin seslendirdiği türküler, bozkırın sessizliğinde Gönül Dağı’nın doruklarına ulaştı. Katılımcılar hem duygulandı hem de unutulmaz bir deneyime tanıklık etti.
Etkinliğe katılan yetkililer ve doğaseverler, bu faaliyetin sadece dağcılık açısından değil, aynı zamanda kültürel anlamda da çok değerli olduğunu vurguladılar. Gönül Dağı’nın, Neşet Ertaş ile özdeşleşmesi sayesinde hem yerel hem de ulusal düzeyde daha fazla tanınırlık kazandığına dikkat çekildi.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Neşet Ertaş, bu toprakların sesi, nefesi, ruhudur. Onu doğduğu ve ilham aldığı bu topraklarda, Gönül Dağı’nın zirvesinde anmak hem anlamlı hem de çok kıymetli. Bu etkinlik, sadece bir tırmanış değil, aynı zamanda bir gönül yolculuğudur.”
Bu etkinliğin, Kırşehir’de dağcılık sporunun gelişimi açısından da önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi. Aynı zamanda Neşet Ertaş’ın “Gönül Dağı” türküsüyle hafızalara kazınan bu coğrafi noktanın kültürel ve turistik olarak da tescillenmesi adına atılan bu adımın, ilerleyen yıllarda daha da geniş katılımla sürdürülmesi hedefleniyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Çakmakçı’da yaptığı değerlendirmede:
“Bu yılki etkinlik, gençlerin hem doğayla buluştuğu hem de kültürel değerlerimize sahip çıktığı çok anlamlı bir buluşma oldu. Sporun birleştirici ve değer taşıyan yönünü bir kez daha yaşamış olduk.” Dedi.
(HABER MERKEZİ)

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz