Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 28 Nisan 2024, Pazar

Tarih, Şan, Şeref, Bizim Çanakkale!

20 Mart 2024
53 kez görüntülendi

Tarih, Şan, Şeref, Bizim Çanakkale!
Reklam

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü ve şehitleri Anma Günü nedeniyle Kaman ilçemizde çeşitli programlar düzenlendi.
18 Mart Pazartesi (dün) saat 10.00’da Kaman Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından Hacıpınar Mahallesi Şehitliği ve Cuma Mahallesi Şehitliğinde Şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu.Törene Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Necati Çolak, Daire Amirleri, Gaziler, Öğretmenler, Öğrenciler, Şehit aile ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Kaman İlçe Halk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen Anma programında ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Program Çanakkale skeçleri ve türküleri, Şiir Oratoryo ve sinevizyon gösterilerinin ardından sona erdi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Kırşehir’de Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde tören düzenlendi.
Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ValiH. Mete Buhara tarafından, Şehitlik Ziyaret Şeref Defteri imzalandı. Vali Buhara, deftere yazdığı yazıda, “Bugün büyük bir gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünde; vatan, bayrak ve mukaddesat için canlarını feda eden siz aziz şehitlerimizin huzurlarınızdayız. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, vatan savunması uğruna gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın bütün imkânsızlıklara rağmen inanç, azim ve yiğitlikle yazdığı bir milli mücadele destanıdır.
Aziz Şehitlerimiz!
Sizler, kutsal vatan ve bayrak için hayatınızı hiçe sayarak şehadet şerbeti içtiniz ve şehitlik mertebesine yükseldiniz. Göstermiş olduğunuz kahramanlık ve vatanseverliğinizle mukaddesatımıza kastedecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede bizlere ilham kaynağı oldunuz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü ve ay yıldızlı bayrağımız için göstermiş olduğunuz fedakarlık ve cesaret asla unutulmayacak, nesilden nesle aktarılmaya devam edecektir. Vatan size minnettardır.
18 Mart Şehitler Günü’ vesilesiyle devletimizin kurucusu Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşatılacak olan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Ruhunuz Şad Olsun.” ifadelerine yer verdi.
Buradaki tören, şehitlerimizin ruhuna Kuran okunması ve İl Müftüsü Mustafa Tekin’in dua etmesinin ardından, Vali Buhara ve beraberindeki protokolün şehit kabirlerini ziyaret etmesi ile devam etti.

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz