Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 25 Nisan 2024, Perşembe

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6.Yılı İlçemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

19 Temmuz 2022
84 kez görüntülendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli  Birlik Günü’nün 6.Yılı  İlçemizde  Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Reklam

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kaman Cumhuriyet Meydanı önünde başlayan yürüyüş eski caza evi kavşağından dönülerek tekrar ilçe meydanına kadar sürdü. İlçe Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an tilaveti, dualar ve protokol konuşmaları ile devam etti.
Kaman Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşması izlendi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri, ilahi grubu, şiir dinletisi ile kahramanlık şarkıları dinlendi.
Programa, ilçe Kaymakamı Mehmet Usta, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, siyasi parti temsilcileri, kurum müdür ve personeli ile vatandaşlarımız katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından demokrasi nöbeti ile devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile bir çaıklama yapan Kaymakam Mehmet Usta “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.
Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve medar-ı iftiharımız gazilerimizi asla unutmayacak, onların ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan Milletimizin “Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyorum. Vatanı, mukaddesatı, bağımsızlığı ve demokrasisi uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi. (Mualla CEYLAN)

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz