Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 29 Mart 2024, Cuma

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK KAMAN’A GELDİ

30 Haziran 2021
358 kez görüntülendi

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK KAMAN’A GELDİ
Reklam

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank , Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal’ın daveti ile  bir dizi ziyaret ve incemelerde bulunmak, İlçemiz Kaman ve Kırşehir’le ilgili konularda görüşmek üzere beraberinde Bakanlık yetkilileri ile birlikte dün ilçemize gelerek Belediye Başkanı Necati Çolak’ı ziyaret etti.

Bakan Varank’ı İlçemizde Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli  , Kaman Belediye Başkan Necati Çolak , Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kaman İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Kaman ve Kırşehir İl İlçe Yönetimi ve diğer ilgililer karşıladı. Belediye Başkanı Necati Çolak’ı makamında ziyaret eden Bakan Varank ilçemizin sorunları ve çözümleri hakkında Başkan Çolak’tan bilgiler aldı. Bakan Varank’a ziyaret ettiği Kaman Belediyesinde ince kabuğu ve lezzetliyle ünlü Kaman cevizi fidanı hediye edildi.

Kaman İlçe Sağlık Müdürlüğünün belediye binası önündeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulama noktasına uğrayan Varank, burada sağlık personeli ve aşı olmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Varank ve beraberindeki heyet ile birlikte Kaman Ziyaretinin son bölümünde Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ni ve Japon Bahçesini ziyaret etti.  Bakan Varank’ı ziyaretinde Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, Müze Müdürü İzzet Esen ve Kalehöyük Kazı Heyeti Başkanı Sachihiro Omura karşıladı.

Burada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle hazırlanan müze tanıtım filmini izleyen Varank, dünyanın en eski cam şişelerinden biri, pars heykelciği ve aslan çene kemiğinin de aralarında yer aldığı müzede sergilenen buluntulara ilişkin bilgi aldı.

Varank, 1986’dan bu yana kazı çalışmalarına başkanlık eden Japon Arkeolog Sachihiro Omura’dan çalışma saatlerinin sabah 07.00 ile 15.00 arasında olduğunu öğrendi. Bakan Varank ile Sachihiro Omura, gelecek bir pazar günü Kalehöyük kazı alanında birlikte çalışmak için sözleşti.

Japonya sınırları dışında bulunan en büyük botanik bahçelerinden biri olan Geleneksel Japon Bahçesi’ni de gezen Varank, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Varank Kaman temaslarının ardından Kırşehir’e gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Kaman Programının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Kırşehir’e hareket ederek, Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ı makamında ziyaret etti. Bakan Varank esnaf ziyaretlerinin ardından Ahi Evran-ı Veli Külliyesi, Ak Parti İl Başkanlığınıda ziyaret ettikten sonra Kırşehir’de işadamlarıyla bir araya gelerek görüş alışverinde bulundu.

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz