Engelliler Günün’de anlamlı tiyatro
Kaman Belediyesinin organizasyonu ve Kardelen Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezinin katkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) Tiyatro Topluluğu tarafından ilçemizde tiyatro gösterimi sahnelendi.
Mehmet Bozdoğan’ın yönettiği, kendileri de engelli olan oyuncular Metin Bulut, Selahattin Efe, Nihal Kamış, Sevim Yıldız Çeliker, Ercan Erdoğdu, Yalçın Dövenler, Ahmet Aktaş, Arife Arkın ve Serkan Şahin’in oynayacağı ‘Bu İşte Bir Sakatlık Var’ adlı 2 perdelik komedi türü tiyatro oyunu 7 Aralık Cumartesi günü Kaman Kültür Merkezinde Saat 15.00’de sahnelendi.
Belediye Başkanı Necati Çolak ve çok sayıda hemşerimizin ilgi ile izlediği tiyatro gösterisi sonrası, Başkan Çolak tüm ekibi tebrik etti.
Öte yandan, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Belediye Başkanı Necati Çolak, Orta Mahallede bulunan Cevizkent İşitme Engelliler İlköğretim Okulunu Orta Mahalle Muhtarı Cuma Dündar ile birlikte bir ziyarette bulundular. Okul Müdürü ve Öğretmenlerden Öğrencilerin durumu hakkında bilgi alan Başkan Necati Çolak, Engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterdiklerini Okulun yanında bulunan metruk binanın kamulaştırılıp çocuklar için park alanı yapılacağını vurguladı.
Yine, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Belediye Başkanı Necati Çolak, Ziyarettepe Mahallesinde bulunan Özel Kardelen Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine, Mahalle Muhtarı Yalçın Ocak ile bir ziyarette bulunarak çocuklarımıza hediyeler sundu. Her şeyin başının sevgi olduğunu, Engelli kardeşlerimizi dört duvar içerisinden kurtarmanın gerektiğini ve Engellilere yönelik bir parkın, oyun alanının ve nefes alacakları bir tesis yapmak için çalışmaların başlatıldığını söyledi.




Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.