Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 29 Mart 2024, Cuma

Milletvekili Mustafa Kendirli, çalışmalarını değerlendirdi: “Yeni Yatırımlar peşindeyiz”

19 Kasım 2019
310 kez görüntülendi

Milletvekili Mustafa Kendirli, çalışmalarını değerlendirdi: “Yeni Yatırımlar peşindeyiz”
Reklam

Milletvekili Mustafa Kendirli, çalışmalarını değerlendirdi: “Yeni Yatırımlar peşindeyiz”

Milletvekili Mustafa Kendirli, 2019 yılı bütçesinde yapılan kısıtlamalarla ödenek yetersizliği nedeniyle duran tüm yatırımları yakından takip ettiklerini ve 2020 yılında gerekli ödeneklerin çıkarılması için bakanlıklar nezdinde yoğun girişimlerde bulunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Vali İbrahim Akın ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ziyaret ederek, Kırşehir’de yapımı devam eden, ancak 2019 yılı yatırım programlarında ödenek kısıtlamasına gidilen Uygulama Oteli ve Öğretmenevi inşaatı ile Teknik Lise inşaatındaki pürüzlerin ortadan kaldırdıklarını açıklayan Milletvekili Mustafa Kendirli, Çevre Yolu, Kırşehir-Toklumen-Savcılı-Kaman Yolu, MucurKarahasanlı Yolu, Kırşehir-Tuzköy Havaalanı Yolu, Kırşehir-Aksaray duble yolu; Kırşehir-Çiçekdağı duble yolu projelerinin başlanması ve ihtiyaç duyduğu ödeneklerin 2020 yılı bütçesine konulması için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili Kendirli, “Kırşehir’in geleceğine büyük katkılar sunacak bir çok projelerimiz var. Bunların bir kısmı proje aşamasında, bir kısmı da yatırım programına alınma aşamasında. Bunları gerçekleşme sürecine başlandığında bütün Kırşehirli hemşehrimizle ve basınla paylaşacağız. Malumunuz 2019 yılında ülkemizde pek çok yatırımda ödenekte bir sıkıntı yaşadık. Ancak 2020 yılında inşallah ülkemizde yeniden yatırımlara hız verilecek ve Kırşehir’de özlemle beklenen yatırımlarımıza başlanacak. Kırşehir Çevre Yolu, Kırşehir-Toklumen-Savcılı-Kaman Yolu, Mucur-Karahasanlı Yolu, Kırşehir-Tuzköy Havaalanı Yolu, Kırşehir-Aksaray duble yolu; Kırşehir-Çiçekdağı duble yolu projelerimize inşallah 2020 yılında başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Kırşehir ve bölgesindeki çiftçilerin besicilerin sorunlarını takip ettiklerini ve destek ödemelerinin en kısa sürede yapılması için çaba harcadıklarını da anlatan Milletvekili Kendirli, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile de bir çok toplantı yaptığını, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüm sorunlarını dile getirerek, bu sorunlar çözümünü talep ettiğini ve önümüzdeki aylarda hastanede bir çok sıkıntının ortadan kalkacağına inandığını ifade etti.

Milletvekili Kendirli, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binası ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi binasının bulunduğu alanda yapımına başlanan Uygulama Oteli ve Öğretmenevi binamıza ait inşaatın 2019 yılında bütçede tasarrufa gidilmesi nedeniyle durduğunu Sayın Bakanımıza ilettik ve ödenek talebinde bulunduk. Sayın Bakanımız da diğer bakanlık bütçelerinde artacak ödeneği buraya aktaracaklarını ve 2020 yılı bütçesine de gerekli ödenekleri verip, inşaatının biran önce tamamlanacağını ifade etti.

Ayrıca Kılıçözü Sanayi Sitesi yakınında yapılması kararlaştırılan Teknik Lise’de bazı pürüzler vardı, bunu bu ziyaretimizde çözdük ve sayın Bakanımız buraya da gerekli ödeneklerin aktarılacağını müjdeledi.

İnşallah bu iki eğitim yatırımımız gelecek yıl büyük ölçüde tamamlanacak. Ayrıca Kırşehir’deki puanlı liselerimizin sayısını arttırma talebimiz oldu. Sayın Bakanımız bu konuda da bizlere gereken desteği verdi. İnşallah puanlı liselerimizin sayısını da gelecek yıl artırmış olacağız. Yine Kırşehir’de ikili eğitimlerine devam eden üç okulumuz var. Bu okullarımızda da ikili eğitimi de tamamlanacak yeni okullarımızla birlikte çözümlemiş olacağız. İnşallah gelecek eğitim yılında Kırşehir’de ikili eğitim yapan okulumuz kalmayacak” dedi.

Haber Yayın Tarihi : 13 Kasım 2019 Çarşamba

 

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz