Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 25 Nisan 2024, Perşembe

KAMAN İCRA DAİRESİ 2018/15 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

19 Haziran 2019
242 kez görüntülendi

KAMAN İCRA DAİRESİ 2018/15 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Reklam

 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri                             : Kırşehir İli, Kaman İlçesi, Sarıuşağı Mahallesi, Elmaoğlu Çık. Mevkii, 4562 Ada. 6 Parsel nolu Arsa nitelikli, 2/3 arsa paylı, tamamı 618 m2 yüzölçümlü taşınmazın  412m2 lik kısmı Bilirkişi raporunda; Taşınmaz, Kaman Belediyesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı içersinde yer almakta olup, Teknik Altyapısı imar yolu stabilize halde, elektrik kanalizasyon, içme suyunun mevcut taşınmaz parsel etrafında birkaç tane müstakil 2 katlı Bahçeli konut yapılaşmaların olduğu görülmüş olup, taşınmaz parsel arsa vasfında konut Alanı olarak ayrılan yerde kalmaktadır. Taşınmaz belediye sınırları içerisinde ve Uygulama imar  Planı kapsamında kalmaktadır. Taşınmazın Kuzeyi ve batısı imar yolu olup, keşif tarihinde imar yolunun taşınmazın yakınına kadar stablize kaplama diğer cephe yönlerinin ise, komşu parsellerle çevrili olduğu, topoğrafik açıdan arsanın %10-15 eğimli jeolijik olarak sağlam bir zemin üzerinde kalmaktadır. Taşınmaz parselin etrafında %1-2 civarında imarlı yapılaşmaların mevcut olduğu, taşınmaz parsel Kaman çarşı merkezine ve resmi kurumlara (Kaymakamlık, Belediye, Hastane sağlık ocağı dini ibadet cami, sosyal ve kültürel vb. gibi yapılar) 1-1,5km mesafededir. Ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Parselin şekli ve büyüklüğü ile imar durumu ve tapudaki niteliği keşif tarihi itibari ile sadece Ayrık nizamlı konut yapılımana evlerişle bina yapılınına uygun gözükmektedir.

Adresi : Sarıuşağı Mahallesi 4562 ada 6 parsei Kaman KIRŞEHİR

Yüzölçümü : Toplam parsel alanı 618 m2 olup, borçluya ait 412 m2 lik kısmı satılacaktır.

Arsa Payı : 2/3

İmar Durumu : Ayrık Nizam 2 Kat (A-2), TAKS:0.30 KAKS:0.60, yapı yaklaşma mesafeleri yoldan 5 m, komşu parselden 3 m olup Konut Alanı vasfındadır.

Kıymeti : 49.440,00 TL

KDVOranı :%18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

  1. Satış Günü :22/08/2019 günü 10:00 – 10:05 arası
  2. Satış Günü : 19/09/2019 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Yeri : KAMAN ADLİYESİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Satış şartları

  • İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
  • Artırnaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masraflanı alıcıya aittir. Tellallık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
  • İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz

ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

  • Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
  • Şartnarne, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir ömeği gönderilebilir.
  • Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/15 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.1 2/06/20 19
Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz