“Engelsiz bir Kırşehir için kararlılıkla çalışıyoruz”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, toplumsal farkındalık ve engelli vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Vali Demiryürek, mesajında engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:
“Toplumsal yaşamın her alanında engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları güçlükleri azaltmak, hak ve fırsat eşitliğini güçlendirmek, erişilebilirliği artırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek hepimizin ortak sorumluluğudur.
Kırşehir’de hiçbir vatandaşımızın kendini yalnız hissetmediği, engellerin dayanışmayla aşıldığı, kapsayıcı ve güçlü bir sosyal yapı oluşturmak için kurumlarımızla birlikte kararlılıkla çalışıyoruz.
Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran her adım daha adil, daha duyarlı ve daha güçlü bir toplum demektir. Bu bilinçle, engelsiz bir Kırşehir için çalışmalarımızı sürdürüyor; sevgi, saygı ve dayanışma kültürünü daha da büyütüyoruz.” Dedi.
Dünya Engelliler Günü, 3 Aralık tarihinde her yıl engelli bireylerin toplumdaki görünürlüğünü artırmak, hak ve fırsat eşitliğini vurgulamak ve toplumsal farkındalığı yükseltmek amacıyla kutlanıyor. Bu özel gün, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler tarafından çeşitli etkinlikler ve ziyaretlerle destekleniyor.
Kırşehir’de de engelli vatandaşların sosyal yaşamda aktif rol alabilmesi, erişilebilirlik ve destek hizmetlerinin güçlendirilmesi için ilgili kurumlar tarafından sürekli projeler ve çalışmalar yürütülüyor.(HABER MERKEZİ)




Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.