Öğrencilere bir haftalık ara tatil başladı
Kaman ilçemizde yer alan 44 Okuldaki 6067 öğrenci bir haftalık ilk ara tatile çıktı. Öğrencilere karne düzenlenmedi.
2019 –2020 eğitim öğretim dönemi içinde ilk kez uygulanacak olan ilk ara tatil, Cuma günü başladı. İlk ara tatil 22 Kasım Cuma günü sona erecek. Öğretmenlere ise seminer düzenlendi.
Tüm öğrenciler dokuz gün tatil yapacak. Ardından 25 Kasım Pazartesi günü ders başı olacak. Yeni tatil sistemiyle birlikte öğrenciler yılda 4 kez tatil yapacak.
Kırşehir’de 43 bin 236 öğrenci ara tatilinden yararlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı yılda 2 kez
uygulayacağı Ara Tatilde karne dağıtmayacak. Öğrenciler ve aileler dilerse E Okul Giriş sayfası
üzerinden 1.dönem sınav sonuçlarını sorgulayabilecek.
Öğrencilerin, dokuz günlük tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için etkinlik programı hazırlandı.
Birinci eğitim öğretim dönemi 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. İkinci ara tatil 6 Nisan’da başlayacak ve 10 Nisan’a kadar devam edecek. İkinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da sona erecek. Yaz tatili ise 11 hafta olacak.




Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.