Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 29 Mart 2024, Cuma

Kaman’da “Yaya Öncelikli” trafik eğitimi verildi

11 Ekim 2019
205 kez görüntülendi

Kaman’da “Yaya Öncelikli” trafik eğitimi verildi
Reklam

Tüm Türkiye de aynı gün tekrar yapılması öngörülen “Yaya Öncelikli” trafik uygulaması eğitimi Kaman ilçemizde bulunan 3 Okul da, Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak, Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Culha, Milli Eğitim Müdürü Halil İman ve diğer ilgililerin katılım ile Çarşamba günü yapıldı.

Kaman Kaymakamlığı tarafından 2019 yaya öncelikli trafik yılı kapsamında Kaman Faik Güngör İlkokulu önünde yaya geçidi etkililiği düzenlendi.

Okul öğrencileri “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” pankartları ile yaya geçidinden geçerek yolda duran sürücüleri, yaya geçitlerinde yayalara yol vermeleri konusunda uyardılar.

Öğrencilerle birlikte sürücülere yaya geçitlerinde dikkatli olmaları uyarısında bulunan Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan; “İçişleri bakanlığımızın yaya geçitleri konusunda duyarlılığın artması için yaptığı uygulama ile sürücülerimizi uyararak, yaya geçitlerinde dikkatli olmalarını söyledik. Umarım bu tarz farkındalık oluşturan uygulamalar ile özellikle yaya geçitlerinde meydana gelen kazaların önüne geçebiliriz” dedi.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak ise bu eğitime tam destek verdiklerini işaret ederek, Çalışmalara yaya geçitlerindeki işaret çizgi ve levhaları yeniden düzenlediklerini söyledi.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Ümit Güleç’in de bulunduğu program daha sonra Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu ve Kaman Cumhuriyet İlkokulu önünde bulunan yaya geçitlerinde de uygulanarak son buldu.

Kaman Kaymakamlığı tarafından uygulama ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın’’ sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik’’ yılı ilan edilmiş ve ülkemiz genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyunca devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.

Kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için tüm illerimizde eş zamanlı olarak ‘devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek’ amacıyla yapılacak etkinlikler kapsamında ilçemizde de öğrencilerin katılımıyla program düzenlenmiştir.

Öğrencilerle yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçen heyet, trafik ekiplerinin durdurduğu sürücülere broşür vererek yaya önceliği hakkında öğrencilerle birlikte bilgi verdi” ifadeleri yer aldı.

 

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz