Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 28 Nisan 2026, Salı

Kaman İsahocalı Köyü’nde Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nun yıl sonu sergisi açıldı

29 Ağustos 2025
122 kez görüntülendi

Kaman İsahocalı Köyü’nde  Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nun  yıl sonu sergisi açıldı
Reklam

Kaman’a bağlı İsahocalı köyünde, Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen Dekoratif Ev Tekstili Kursu’nun yıl sonu sergisi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kursiyerlerin yıl boyunca el emeğiyle hazırladığı ürünler, sergi alanında beğeniye sunuldu.
Serginin açılışına; Kaman Kaymakamı Engin Tok, Belediye Başkanı Emre Demirci, İlçe Millî Eğitim Müdürü Serdal Bora, Şube Müdürü İbrahim Başarır ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Duran Afşin katıldı.
Açılışta konuşan Kaymakam Engin Tok, el emeği ürünlerin kültürel mirasımızın yaşatılması adına büyük önem taşıdığını belirterek, kursiyerleri ve eğitmenleri tebrik etti. Kursiyerlerle yakından ilgilenen Kaymakam Tok, el sanatlarına olan ilginin ve emeğin takdire şayan olduğunu ifade etti.
Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci ise yaptığı açıklamada, “İnsanın el emeğiyle ortaya çıkan güzelliklere şahit olmak her zaman gurur verici. Büyük bir sabır ve emekle hazırlanan bu eserler, ilçemizdeki üretim gücünün ve yaratıcılığın bir göstergesidir,” dedi. Başkan Demirci, tüm kursiyerleri gönülden kutlayarak bu tür üretici çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını vurguladı.
Sergide yer alan her bir ürün; sabır, özen ve sanatı bir araya getirerek köy halkının üretkenliğini ve yaratıcılığını gözler önüne serdi. Katılımcılar, sergiyi gezerek el işi ürünler hakkında bilgi aldı ve kursiyerlerle sohbet etti.
Etkinlik sonunda, bu tür faaliyetlerin kırsal bölgelerde sosyal ve kültürel kalkınma açısından taşıdığı öneme dikkat çekilerek, benzer çalışmaların farklı mahalle ve köylerde de sürdürüleceği belirtildi.

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz