Reklam
Reklam
YEŞİL KAMAN GAZETESİ - 20 Nisan 2026, Pazartesi

Kaman’lılar ve Gurbetçiler Gurbetçi Şenliğinde buluştu

19 Temmuz 2022
150 kez görüntülendi

Kaman’lılar ve  Gurbetçiler  Gurbetçi Şenliğinde buluştu
Reklam

Kaman Belediyesinin sosyal hayatı renklendirme ve ekonomik hayata canlılık katması amacıyla ilk kez düzenlediği “Gurbetçi Şenliği” Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü gerçekleştirildi.
Yurt dışında bulunan çok sayıdaki Kamanlı hemşerimizin hem yaz tatili hem de bayram dolayısıyla ilçemize olması nedeniyle ilk kez düzenlenen“Kaman Gurbetçi Şenliği”ne Kamanlı hemşehrilerimiz bir araya gelerek doyasıya eğlendi. Şenliğe Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, davetliler ve Kaman’lılar katıldı.
Kültür Bakanlığının katkılarıyla Cumhuriyet meydanında yapılan program ilk olarak saygı duruşu

Ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak olarak Belediye Başkanı Necati Çolak bir konuşma yaptı. Başkan Çolak konuşmasında “bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Gurbetçi Şenliğine hoş geldiniz dedi. Başkan Çolak “Coğrafi konum olarak özel bir yere sahip olan ilçemiz dünya tarihinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Tarihi ve kültürel geçmişiyle Savcılı, Hirfanlı Plajlarıyla, cevizi, besmeci ile ünlü, tarım ve hayvancılık alanında adından söz ettirmiş, gurbetçi kardeşlerimizde tüm ülke genelinde adını duyurmuştur. Her yıl yaz aylarında baba ocağını ziyarete gelen, doğup büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği topraklarla bağlarını koparmayan, gelecek nesillerede bu bağlarının kopmaması adına çaba gösteren tüm gurbetçilerimizede, memurundan işçisine ve kaman halkının tüm gerekli hassasiyetleri göstermeleri ve onları kucaklamaları ve sahip çıkmaları, gurbetçi kardeşlerimizin bizler için ne kadar değerli olduklarını hissettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Dedi. Başkan Çolak Kaman’a yapılan altyapı çalışmalarının sonuna gelindiğini belirtti ve “Kaman Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla yapmış olduğu asfalt emisyon tesisinin yollarımızın asfalt dökümüne başlayacağız. Ayrıca Atatürk Caddesi, Prens Mikasa Caddesi 3650 metre uzunluğundaki caddemiz ve bağlantı yollarınada sıcak asfalt yapacağız. Bağlantı yollarımızda 25 Aralık caddesinden çevre yoluna kadar, Şehit Keramettin Gök Caddemiz ve Milletbahçesine giden Dadaloğluna Caddemizde yapılacak. Böylece Kaman’ın yıllardır süren altyapı ve asfalt sorununu çözmüş olacağız.” Dedi.
Başkan Çolak’ın konuşmasının ardından, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal’da bir konuşma yaptı. Seher Ünsal konuşmasında, Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir tarafından memleket hasretiyle yanıp tutuşup bugün güzel Kaman’ımıza gelen tüm çok kıymetli misafirler hoş geldiniz dedi. Seher Ünsal Belediye Başkanı Necati Çolak’a bu güzel organizsayon için teşekkür ederim dedi. Bu vesiyle hepinizin kurban bayramını tebrik ederim” dedi.
Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ise konuşmasında, kardeşliğin paylaşmanın birliğin beraberliğin simgesi olan kurban bayramınızı tebrik ediyorum dedi. Kaman’ın altyapı sorununun çözüme kavuşması için gösterdiğiniz sabrın sonunda, Kaman tarihinin en büyük yatırımını aldı dedi. Konuşmaların ardından eğlence bölümüne geçildi. İlk olarak UNESCO Kültür miras listesine giren yaşayan insan hazinesi Adem Göçer ve ekibi sahne alarak, konuklara eğlenceli anlar yaşattı. Adem Göçer ve Ekibinin ardından mahalli sanatçılarımız Mert Göçer ve Yener Gedik sahne alarak türküler söyledi. Proğramda Grup Kolpa ve Aysel Yakupoğlu’da sahne alarak şarkılarını seslendirdi. Programın sona ermesinin ardından, Kaman’da yaşayan ve gurbetçi Kaman’lılar, Kaman Belediyesininin düzenlemiş olduğu programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye başkanı Necati Çolak’a teşekkür ettiler.
(Mualla CEYLAN)

Reklam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz